AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
khaby lame tiktoker

Khaby Lame, a legismertebb munkanélküli

A koronavírus vesztesei közé tartozik az Olaszországban élő Khaby Lame is. Elvesztette az állását, majd mégis szinte egy csapásra világhírű lett. Hogyan épített föl egy márkát abból, hogy semmi különöset nem csinált? Lehetnél-e Te is Khaby? Avagy vannak dolgok, amikre születni kell.

Csak egyszerűen

Talán ez lehet Khaby Lame mottója is. Ugyanis, miután elvesztette munkáját saját szórakoztatására kezdett videókat csinálni. Ha pedig már rengeteg ideje volt, fel is töltötte őket a TikTokra. A videók dramaturgiája kifejezetten egyszerű: Khaby keres egy videót, amiben egy problémát bonyolultan oldanak meg, majd ő is megteszi, igaz sokkal egyszerűbben. Kíséri mindezt félreérthetetlen kézmozdulatával, amiből azóta mém is vált.

Miért?

Adódik a kérdés, miért lett ennyire népszerű Khaby? Hiszen mostanra már olasz sztárok szerepelnek a videóiban, TikTokon majd’ 92 millióan, Instagramon 30 millióan követik. Valószínűleg a válasz is olyan egyszerű, mintha csak ő maga mutatnák be: az egyszerűség miatt. Rengeteg nyakatekert videó, különböző challenge és beállítás terjedt el. Ezekben az a közös, hogy egyikük sem természetes. A hétköznapi életben azokkal a helyzetekkel, pózokkal nem találkozunk. Éppen ezért hatott üdítően egy őszinte, egyszerű megoldás.

khaby lame tiktoker

Másolható?

Igen! Nem kell mást tenned, csak beszélj egyértelműen! Sok vállalkozás van, aki saját tevékenységét hajlamos túlmisztifikálni. Holott, sokkal egyszerűbb, ha megosztod az ügyféllel azt, ami valójában történik. Bár kellően elbizonytalanít bárkit, ha elmondod, hogy vendéglátóipari egységet üzemeltetsz, sokkal közelebb éreznek majd magukhoz a vevők, ha Te vagy a büfés. Igaz, ez nem hangzik annyira fancyn (vagy, ha a saját kezemre csapok: izgalmasan). Viszont meg kell találnod azt a kényes egyensúlyt, amivel érthető maradsz, de a saját munkád komolyságát sem veszíted el.

Nézz vissza holnap

Mert mutatunk egy videót (és csak hogy ne veszítsünk el: Andris nem Khaby Lame babérjaira tör majd), ami pont erről szól. Hogyan beszélhetsz úgy az ügyfeleddel, hogy nem félsz tőle, kellő információt kérsz és adsz. Viszont, az egyszerűségnek mindenben ott kell lennie: ha az összes versenytársad elkezdi ezt a trendet követni, Neked kell lenned annak, aki kitűnik. A fő azonban akkor is az érthetőség.