AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
csapat értékelő am business mayer-ázsoth réka

Kész a virtuális csapat – Évértékelőnk I.

Karácsony előtt szeretnénk Nektek adni egy kis darabot magunkból, abból, ahogyan a mindennapjaink teltek. Minden héten valamelyikünk elmondja a gondolatait, hogy az ő számára milyen volt ez a 2020-as év. Elsőként Réka mondja el, hogy számára miért volt ez a csapat éve.

Egy évvel ezelőtt két főből állt a csapat. Aztán jött a 2020, amikor azt mondtuk, ideje bővíteni. De azt magunk se gondoltuk, hogy ennyire, hogy ilyen dinamikusan.
Vagyis, én nem igazán szerettem volna bővíteni. Hiszen úgy is minden feladat készen volt – még ha sokszor estékbe nyúlóan dolgoztunk is –, ki tudja, milyen embert találunk, nehéz lesz a keresés, a betanítás, több munka lesz az egész, mintha szépen dolgozgatnánk kettecskén.
Aztán mégis elérkezett a pont, amikor beadtam a derekam. Amikor jött Fanni. Akiben valahol magamat látom. Egy szóból ért mindent, hihetetlenül kreatív és gyorsasága emberfeletti. Annyira örültem neki, hogy azt gondoltam, kész a csapat. Hogy nem is kell már ide más.
Majd jött Lilla. Nyári gyakornoknak jelentkezett, egy hónapot töltött velünk. Az első találkozó alkalmából éreztem: benne is magamat látom. Annyira ügyes, tehetséges, és okos, hogy nem engedhetjük el. Azonnal éreztem, éreztük, vele lesz teljes a csapat. Szeptemberben egy csapatépítő hamburgerezésen találkoztunk így négyen először személyesen. De mégis, sok mindent tudtunk egymásról. A napi beszélgetések, feladatmegosztások, csevegések és megbeszélések mind-mind 21. századi módon, virtuálisan történtek. És történnek. Hamarabb volt a csapat home office-ban, mint ahogy azt „kötelezővé” tette a koronavírus.
Azóta se találkoztunk személyesen. Már csak azért se, mert négyen három országban vagyunk. Fanni Lengyelországban, Lilla meg Franciaországban. A legjobb az egészben, hogy velük együtt picit mi is ott vagyunk. S hogy mint vesznek észre ebből az ügyfelek? Szerintem semmit. Nekik teljesen mindegy, hogy egy kampány, egy szöveg, Komáromban vagy Wellingtonban készül. Nekünk is mindegy, hogy ki épp hol dolgozik. Lehet vonaton, repülőn, ágyban, a lényeg, hogy szárnyaljon a fantáziája. És a lányoké szárnyal. Így lett kész a mi virtuális csapatunk. Hogy lehet-e ennél még jobb? Nehéz elképzelni. Ám egy évvel ezelőtt a mostani helyzetet is nehéz volt elképzelni.

Fanni gondolatait, a második részt itt éred el.

csapat értékelő am business mayer-ázsoth réka