d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
kajdi csaba cyla könyv visage model divat

Kajdi Csaba és Cyla világa

Karácsonyra szerencsére idén is kaptam könyvet. Szeretem ilyenkor az üzleti és nem csak üzleti könyveket is, főleg, ha a végén valami tanulságot is haza tudok belőle vinni. Nos, az idei csomagba, bár nem ez volt a cél, mégis került ilyen olvasmány. Egyszer már megírtuk, mit adott nekünk Kajdi Csaba, most pedig megkaptuk A nagy Cyla-sztorit!

Kajdi Csaba és az „Öreg” Cyla

Az egész úgy indult, hogy követem Csabát az Instagramon, és nagyon kíváncsi voltam, ki van az ott látott videók mögött. Amikor értesültem róla, hogy lesz Cyla-könyv, természetesen vágytam rá. A karácsonyi manók pedig elhozták. Egy könnyed, szórakoztató sztorit vártam. Kicsit piffanyukám, kicsit Franciaország, kicsit puposkodás. Persze, megvolt ez is, a tanulság viszont egy TGV sebességével csapott arcul. Ugyanis Csaba (és a munkában szigorúan Csaba) egy sikeres modellügynök. Ezt tudtuk eddig is mindannyian. Viszont ehhez kapcsolódóan kaptam egy csodálatos mondatot.

kajdi csaba cyla könyv visage model divat

Az egy mondat

Nem pénzt akartam, hanem Magyarország legjobb modellügynökévé válni. Ilyen egyszerű mondat. Mégis ez adott a legtöbbet. Ugyanis ebben benne van egy üzleti filozófia. Mindegy, mennyi az egyenleg, amíg még van felfelé. Kereshetek én bármennyit, ha van nálam számtalan jobb a szakmámban. A többi pedig majd jön vele. Ugyanis ez a nagyon egyszerűen és megúszósan hangzó mondat kijelöl egy nagyon fontos üzleti stratégiát. El KELL érd a csúcsot, sőt, ott is kell maradj. Ami, mint tudjuk nem egyszerű. Viszont 2022-ben elmondhatjuk, hogy Kajdi Csaba neve egyet jelent a szakmájával Magyarországon. Köszönhető ez munkájának és persze szerencséjének is. Na meg Ebergényi Rékának, Mihalik Enikőnek és még számtalan modelljének.

Magaslati levegő

Ahhoz, hogy a csúcsra kerülj, pedig rengeteg minden kell. Áldozatvállalás, képzés, lemondás. Ezek csak a jéghegy látható részei. Lesznek napok, amikor nem alszol. Lesz olyan, hogy lehetetlen határidők mellet vállalsz el (és készítesz el) valamit. Képezned kell magad, és sokszor meg kell égesd a kezed egy-egy dologgal. Olyan kollégákat kell találnod, akik mind szakmai, mind emberi oldalról a vállalkozásodat tudják erősíteni. Felelősen kell gazdálkodnod, és vissza kell forgatnod a vállalkozásba, hogy jól menjen. Bizonyos helyzetekben hajlíthatónak, máskor sziklaszilárdnak kell lenned. És akkor még nem mondtunk el mindent arról, amit meg kell tenned, vagy meg kellett tennie bárki másnak. Ami pedig a bohókásabb karakteren, Cylán is átüt: a felkészülést nem lehet megúszni. Anélkül ugyanis a siker csak percekig tart. Ezt pedig látni fogod a számládon is. (A cikkben szereplő kép a Marie Claire olaláról származik.)