AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
julian nagelsmann fc bayern 25 miliónov millió euro siker úspech

Julian Nagelsmann és az ő 25 milliója

Ismered azt az érzést, amikor kapsz egy magas fizetést vagy fantasztikus körülményeket? Úgy hangzik, mind egy gyönyörű álom, de óriási nyomást is jelent. A sport világában ez mindennapos, de megtörténik a vállalkozókkal is. Julian Nagelsmann a Bayern München edzője, de mindössze 34 éves. Az edzői karrierje 23 éves korában kezdődött. Most a csúcson van, de hogyan jutott ide, és mit tehetsz Te, ha nagy Rajtad a nyomás?
Képzeld el, hogy 22 éves vagyok, futballista és a világod radikálisan megváltozik. Julian Nagelsmann átélt egy nagyon súlyos sérülést, ami törölte az összes tervét. Az egész élete a futball volt, az útja tehát természetesen az edzői tanfolyamra vezetett. Természetesen? Szerintem nem természetes, hiszen akár drogozhatott volna, vagy elfeljthette volna a focit teljes egészében. Ezek is alapvető reakciók, ha valami szörnyű történik. Később, 29 éves korában lett a Hoffenheim vezetőedzője a legmagasabb ligában. Lépésről lépésre építette a karrierjét és 2021-től dolgozik Münchenben. A legnagyobb hír mégsem ez volt, hanem az hogy a bajor csapat 25 millió eurót fizetett a korábbi együttesének. Óriási nyomás, igaz?
A vállalkozói életünkben is megélhetünk valami hasonlót. Ha még kezdő vagy, természetes, hogy nem vagy még magabiztos. Nem tudod elképzelni, hogy valaki fizetni fog a munkádért. Vagy nem tudod elkérni azt a pénzt, ami megmutatja a munkád értéket. Még nincs elég tapasztalatod vállalkozóként és talán azt sem hiszed el teljesen, hogy az ár megfelelő. Ha ma megkapunk egy rekordösszegű projektet, még mindig megünnepeljük. De érezzük a nyomást is, mert a mi szakmánkban az ár és az érték szinonímák. Ha valaki megbízik bennünk, az kötelesség. A magasabb összeg nagyobb bizalmat és nagyobb nyomást jelent.
Mit tehetsz? Nem tudom pontosan. Julian Nagelsmann csak dolgozik. Nagyon hatékonyan, új módszereket hozott Münchenbe, és máris az egyik legsikeresebb edző a Bayern történetében. Szerintem a legfontosabb dolog, hogy semmin sem változtatott. Úgy dolgozik, ahogyan korábban is, mert pontosan tudja, mi működik. A sikerhez vezető útját ugyanis ismeri. “Csak” meg kell ismételnie és a helyzetre alkalmaznia. Ez pedig Nálad is működik. Csináld azt, amiről már tudod, hogy működik.
julian nagelsmann fc bayern 25 miliónov millió euro siker úspech