d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
uborkaszezon uhorková sezóna am business

Jön az uborkaszezon – mit tehetünk?

Június már hivatalosan is a nyár kezdete. Egyre melegebb van, lassan befejeződik a tanítás az iskolákban. Kezdődik a foci-EB, és a legtöbb vállalkozó is már azt tervezi, hogyan piheni majd ki az egész éves hajtást. Viszont Te, aki most is szeretnéd az üzletedet előremozdítani, mit tehetsz, hogy ne legyen kudarcos az uborkaszezon?

Sok esetben a vállalkozások úgy tervezik, hogy a nyarat “csak” túl kell élni. Másoknál ez a főszezon, ahol beérkezik az év bevételének nagyobbik része. Ha a Te terméked vagy szolgáltatásod nem szezonális, akkor viszont számodra ez kétségkívül uborkaszezon. A nagy döntések meghozatala késik szeptemberig és a nagy projektek sem indulnak még el. Leginkább háttérfolyamatok zajlanak most. Kevés az a folyamat, amit nyáron lehet csúcsra járatni. Ilyenkor mindenki próbálja megkerülni a kényelmetlen döntéseket és problémákat, mondván, megvárja őket szeptemerben is. Mégis, mit lehet tenni, hogy ne három hónap szenvedés várjon Rád?

Elsődlegesen ilyenkor van időd a háttérbe vonulni. Elsőként azért, hogy Te is pihenni tudj. Szükséged van Neked is a friss impulzusokra és arra, hogy újult erővel kezdhess a feladataidhoz. Másrészt, minden vállalkozásban vannak olyan feladatok, amikre az általános hajtás közepette nem marad idő vagy energia. Ilyenkor lehet webet optimalizálni, irodát festeni vagy új fotókat készíteni a termékekről. Most belefér, és igaz, hogy talán direkt árbevételt nem termelnek, ugyanakkor az uborkaszezon nem válik értelmetlenné miattuk.

Végezetül egy utolsó titkot osztanék meg Veled. Akkor van uborkaszezon, ha elhiszed. Ha számodra az egész nyár egy autópálya, ahol nagy sebességgel száguldasz majd végig, akkor az a Te realitásod. Ha pedig elhiszed, hogy semmi nem jöhet össze, akkor ez. Nincsen ezzel semmi baj. Viszont, ha stratégiai oldalról akarod megközelíteni a kérdést, akkor időzítsd korábbi projektjeid zárását és átadását a nyárra. Vagy az év elejétől kezdj el megújuló bevételi forrásokat gyűjteni, amik a nyári hónapokban is biztosítják a bevételedet. Akármit is választasz, adj magadnak időt pihenésre és fejlesztésre. Ha pedig az uborkaszezon munkát is jelent a számodra, akkor ősszel könnyedén a riválisok előtt találhatod magad.

uborkaszezon uhorková sezóna am business