AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
hozzáállás attitűd siker

Milyen hozzáállás segíthet a válságban is?

Azt szokták mondani, hogy a világ történéseinek nagy százalékát nem a valós történések, hanem az azokra adott reakcióink adják. Talán minden év elején le lehetne írni, hogy vállalkozónak lenni nehéz. A piac változott, a körülmények nehezedtek. Ha visszagondolok, nem is emlékszem olyan évre, amit olyan közhangulat indított volna, hogy idén aztán minden sikerülni fog. Egyszerűen hajlamosak vagyunk negatív képet festeni, mert az új év ismeretlen, az ismertlen pedig mindig veszedelmes. Egy kicsit – remélem – sikerül a világodat kifordítani a sarkaiból ezzel a bejegyzéssel. A hozzáállás ugyanis többet számíthat, mint a valós tények!  

Nos, rögtön a legfontosabb: eltelt az év 8%-a. Huss, elrepült mellettünk és szinte észre sem vettük. A jó hír ezzel kapcsolatban, hogy még nincs veszve semmi. Ennek ellenére már lehetsz nagyon fáradt, sőt, akár kiégett is. Az utóbbi ugyanis egy folyamat, ami simán tetőzhetett a Te esetedben januárban is. Tudományos megközelítést használva az életünk tele van különböző stresszt kiváltó okokkal. Lehetőségünk van, hogy tönkre megyünk lelkileg és egy falevél libbenésében is halálos veszélyt látunk. Ahogy arra is, hogy teljes nyugalomban sétáljunk egy kígyókkal teli szobában. Szerencsére, a világ nem ennyire fekete-fehér, mégis a hozzáállásnak nagy szerepe van abban, hogy mire vagyunk képesek.

Válság van?

A kérdés jogos, és ha megfelelő csatornákat keresünk fel, akkor azt a választ fogjuk kapni, hogy igen. Most nehéz a gazdasági helyzet, magasak a kamatok, az infláció és sokkal megfontoltabban költenek az emberek. Nos, mindez igaz. Ugyanakkor egy-egy válság jelenthet mást is. A szokások, a “normális” és a “megszokott” új formákat vesznek fel. A hozzáállás változik, mert az emberek egy-egy válságos időszakban másképp kezdenek költeni. Elég, ha csak a koronavírus, az e-kereskedelem és a streaming kapcsolatára nézel. Hirtelen kilőtt néhány iparág, míg mások süllyedni kezdtek. Persze, grillcsirkét nem lehet streamelni, de recepteket igen, és készételt is lehetett házhoz szállítani. Másképpen költöttük el ugyanazt a pénzt, mint korábban. Ez viszont megtörténik akkor is, ha nincs válság. Gondolj csak a tabletek megjelenésére vagy az okosórákra. Hirtelen mindenki akart egyet! 

hozzáállás attitűd siker

Ki a válság nyertese?

Ha mindenki szorong, behúzza a kéziféket, nem költ marketingre vagy fejlesztésre, akkor egy negatív spirálban találják magukat. Hogyan lehetsz Te a nyertes? Ha nem a sodrással úszol, hanem azzal szemben. Ahelyett, hogy még mélyebbre ásnád a gödröt, aminek még csak a tetején vagy, ki is szállhatsz belőle. A valódi győztes viszont az lesz, aki a sodrást irányítani képes! Szintén repüljünk vissza a koronavírus idejébe és emlékezzünk a Zoom sikerére. Hirtelen mindenki ezt a platformot kezdte használni, a részvényei kilőttek az égig. Sőt, még egy hasonló nevű, de teljesen mást kínáló cég papírjait is aranyáron vették! A pénz tehát ott van a piacon, még a legsötétebb időkben is, a kérdés “csak” az, hogyan találjuk meg az utat hozzá. Ha azt mondod, hogy nem lehet, biztosan igazad lesz. Akkor viszont nem kell vállalkoznod és ezt a terhet viselned. Talán erősen hangzik ez a mondat, de ha a vereséget akarod elkerülni, akkor a saját céged fejlődését gátolod. Akarj nyerni! 

A hozzáállás tanulható?

Talán ez is furcsán hangzik, de igen. Ahhoz, hogy megfelelő – nagyon fontos: a saját céljaimhoz megfelelő – hozzáállás és aura lengjen körül, belső harmóniára van szükségem. Ha tudom, hogy mit akarok és milyen lépések mentén haladok, akkor egy letisztult belső alapra tudok építeni. Nem kell naponta magammal megvívnom az apró, de idegőrlő és energiaigényes csatáimat, hogy akarom-e én ezt az egészet. Nem kell magamnak bizonygatni, hogy megéri folytatnom. Megéri korán kelnem, vagy még egy munkatársat toboroznom. Másrészt pedig, ha másról beszélek, mint ami bennem van, senki nem fog követni. Nem tudok értékesíteni. Sem az ügyfeleknek, sem a munkatársaknak. Vagyis elmarad az árbevétel, nem lesz állandó csapat, mert a kollégák forgóajtón érkeznek és távoznak. Nem jövőt építesz, hanem folyamatosan csak tüzet oltasz. Körbe-körbe jársz, ellenben egyre fáradtabb vagy. 

hozzáállás tanulás

Létezik egy jobb én!

Megfelelő hozzáállás nélkül fejlődni sem tudsz. Ha nekiállsz nyelvet tanulni, annak sok oka lehet. Nagyjából azonos tehetséggel vagyunk a világon mind ebben a témában. Viszont az hozzáállás és az alaphelyzet sokféle lehet. Sokan tanulnak, mert muszáj, mert elvárják tőlük. Van egy külső kényszer, ami miatt csinálják, de hit és vágy nélkül. Mechanikusan, érzelemmentesen vagy negatív érzelmekkel. Persze, megtanulnak valahogy, de sikertelennek érzik magukat és sokszor nem mernek megszólalni. Mások, belső motivációval kezdenek a tanulásnak. Saját maguk fejlődését (legyünk őszinték: megtanulhatok lengyelül csak azért is, hogy ott is vállalkozzak és pénzt keressek) látják benne és azonnal megvan az érzelmi töltet. Még egy cikk, még egy film, egy ismerős abból az országból, dalok, amikből tanulni lehet. Sokkal előbb és jobb élménnyel sajátítják el a nyelvet az utóbbi csoport tagjai. Ez pedig a vállalkozásodban ugyanígy működik.  

Miért veszek Teslát?

Még gyerekcipőben jár a technológia. A Cybertruck premierje szégyenteljesen sikerült, a modell maga pedig a legtöbbek szerint ronda. Drágább, mint egy “átlagos” autó. Mégis, az emberek veszik, mint a cukrot. Mi lehet a titok? Az, hogy senki sem elektromos autót vesz. Sokkal inkább egy státuszt vásárolnak, egy hozzáállás jelenik meg az autón keresztül is. “Én teszek a környezetvédelemért” vagy “én harcolok a klímaváltozás ellen”. Kit érdekel az autó? Az “csak” egy üzenetközvetítő csatorna. Ha hasonlóképpen tudod pozícionálni a márkádat, Te is sikerre számíthatsz a gazdasági környezettől függetlenül. Ehhez viszont meg kell találnod azt a fájdalompontot, ami miatt az ügyfeled Téged akar. Nem egy megoldást, nem a legolcsóbbat, nem valakit a piacról, hanem csakis Téged! Ez viszont minden esetben egy érzelmi motiváción alapul majd. Valami olyat akar, amitől ő különlegesnek érezheti magát. Olyat, amit bárki nem élhet át. 

tesla cybertruck hozzáállás

Hol születnek a gyors döntések?

Bármilyen okosak vagy megfontoltak vagyunk is, leggyakrabban gyors döntéseket hozunk. Egész egyszerűen azért, mert nincs időnk órákig mérlegelni például azt, hogy átmegyünk-e még a pirosra váltó lámpán. Ezt az agyunk az érzelmi oldalon hozza meg. Van egy megérzésünk, hogy ezt kellene csinálnunk, és bízunk benne, hogy ez sikerülni fog. Ennek köszönhetően – és a 95%-os gyors döntési arány miatt – a legtöbb dolgot a kész mintákból próbáljuk megoldani. Ha az érzelmi központunkat eltalálja valami, akkor hajlamosak vagyunk aszerint is cselekedni. Majd, ha nem jött be, teljesen őszintén hangozhat: pedig jó ötletnek tűnt. Tehát, ha az érzelmeim felől akar eltalálni egy márka, akkor közel hússzoros esélye van a sikerre, mintha azzal célozna, hogy télen nem fázom a kabátjukban. 

Végül egy kis kvantummechanika

Nyugi, annyira azért nem megyünk mélyre. Mindössze egy nagyon fontos idézetet hoztam Max Plancktól, akit Nobel-díjjal is elismertek a kutatásaiért. Ha megváltoztatod a személetedet egy dologról, akkor az egész dolog megváltozik. Vagyis, a hozzáállás, ami Benned van, alapvetően befolyásolja, hogy nehézségeket vagy lehetőségeket látsz majd egy-egy helyzetben. Ez viszont még rengeteg lehetőséget ad számodra: az év 92%-a még hátra van!