AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
hogyan edukáld az ügyfeledet

Hogyan edukáld az ügyfeledet?

Ha adok Neked valamit, szeretni fogsz. Az élet ilyen egyszerűen működik az óvodában. De így működik az üzleti világban is, csak komplikáltabbnak tűnik. Ha csak el szeretnéd adni a termékedet vagy a szolgáltatásodat, akkor üdvözöllek 1995-ben. Most az ügyfelek valami mást akarnak, mert minden – szó szerint minden – elérhető a YouTube-on. Akkor mire van szüksége az ügyfélnek? Információra, okosabb szeretne lenni, és pont ezt kell neki megadnod. De hogyan edukáld az ügyfeleidet hatékonyan? 

Először is meg kell változtatnod a nézőpontodat: mit csinálsz, ha szükséged van valamire? Információt keresel. Utána, ha már azt gondolod, hogy igazán szakértő lettél, döntesz. Jól vagy rosszul. Mi, emberek mindig azt hisszük, hogy okosabbak vagyunk másoknál. Emiatt pedig nekünk nincs szükségünk semmire. Szövegírónak lenni nem nehéz, ezt már ezen a blogon is megírtam korábban. Ez pedig akkor is igaz, ha bankár, raktáros vagy sebész akarsz lenni. De álljunk csak meg! Kit kérdezek, ha fáj a fogam? A fogorvosomat, mert ő egy igazi szakértő. Ez pedig a kulcs! 

Számára egyszerű kérdés, hogy hogyan edukáld az ügyfeledet: legalább, ha valami fáj, akkor találkozunk. De mit tehetek én, mint marketinges. Muszáj cselesebbnek lennem. Ha rossz egy kampány, az nem okoz sehol fájdalmat. Maximum a pénztárcádban. Ezért olyan információkat kapsz tőlünk, amikre még nincs szükséged. Miért fontos jó szövegeket írni vagy mit jelent egy effektív márka. A Te személyes szakértőd szeretnék lenni (angolul go-to), az, akihez majd akkor fordulsz, amikor az igényed valósággá válik. 

A folyamat, viszont ahogyan edukáld az ügyfeleidet összetett és energiaigényes. Közülük senkinek nincs szüksége tanárbácsira, mert nem az iskolában vagyunk. Ő szuverén emberek, akik képzettek és sikeresek a saját szakmájukban. A szabály egyszerű: adj nekik mindig értéket. Ez lehet számodra valami teljesen egyértelmű, ami nekik óriási fejlődést jelent. Például a Microsoft Excelnek rengeteg titka van, amik órákat spórolnak meg Neked. De csak akkor, ha ismered ezeket a titkokat.  

hogyan edukáld az ügyfeledet