AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
hackertámadás hacker

Hackertámadás után

Szeptember 15-e nagy nap lett az AM Business életében. Megtámadta a weboldalunkat egy hacker, de ez a Te vállalkozásodra is hat! Elmondom, hogyan.

Nem terveztük, ám mégis fontos lett a dátum. Nem is terveztünk aznapra semmit, igazodva az állami munkarendhez. Derült égből villámcsapásként pedig reggel fogadott minket egy e-mail, hogy támadás érte az oldalunkat, ami akkor már nem is volt elérhető.

De mit tehet ilyenkor az egyszeri ember, aki még sosem élt át hasonlót? Az első reakció nálunk a pánik volt. Tartott is vagy 2-3 percig. Éppen egy tenderen veszünk részt, ahová a beadott referenciamunkák mind-mind az oldalunkhoz kötődnek. Már láttuk, ahogy elúszik az egész.

A második reakció – bármilyen fura is – a büszkeség volt. Vagyunk annyira érdekesek, hogy hackertámadás érje az oldalunkat. De ezt gyorsan el is hessegettük. A hacker nem ez alapján választ, és amúgy is, miért tudna magyarul és miért érdekelné a marketing vagy a szövegírás. De jó érzés volt egy pillanatig azt hinni, hogy a hackertámadás a minőségi munkavégzés “jutalma”.

Ezután elkezdtük keresni a megoldást. Már amennyire ez lehetséges munkaszüneti napon. Végül a szerverszolgáltató megoldott a problémát. Alig került 76 €-ba. 

Ahogy már többször elmondtuk, egy pillanat alatt eltűnhet mindaz, amit akár évek alatt építettél fel. Ha ez a Facebook- vagy az Instagram-profilunkkal történik kezdhettük volna mindent elölről. Elveszett volna a követőbázisunk. Mondhatod, hogy az oldalunkat is szerencse, hogy vissza tudtuk állítani. Igazad is van, viszont az ügyféladataink végig biztonságban voltak. Miattuk egy percig sem kellett aggódni. 

Másodszor ott az anyagi oldal. 76 € nem a világ, de el tudod képzelni, hogy van olyan cég, akinél ez is megzavarja a havi működést? Pedig főleg, most, a koronavírus miatt ez is jelenthet gondot! A saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy mindig kell pénz a váratlan kiadásokra, mert azok bizony senkit nem kerülnek el. Tanulj a mi kárunkon!

hackertámadás hacker