AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
free trial ingyenes teszt bezplatná skúška

Free trial – mi jön utána?

Gyakran próbálunk ki olyan applikációkat, amik free trial (ingyenes tesztidőszak) ajánlattal hívogatnak minket. Most így működik a világ, nincs ebben semmi különös. De miért hasznos ez, és mit tehetsz, ha nem szeretnél fizetni? További kérdés, hogy ez azt jelenti, hogy az ingyenességért magadat adod?

Gondjaim voltak az e-maillel. Olyan applikációt kerestem, amit telefonon és számítógépen is tudok használni. Működnie kellett Apple- és Windows-rendszerben is. Valamint kategorizálni is akartam a leveleimet. Teljesen hétköznapinak hangzó elvárások, de ha applikációt keresel hiozzájuk, az már nehezebb.
Végül megtaláltam a Spike-ot, boldog és elégedett voltam. Ahogy mindig, elkezdődött a free trial, és azt éreztem, ez életem üzlete. Azt gondoltam, okosabb vagyok másoknál, mert van egy remek applikációm, ráadásul teljesen ingyen. Óriási siker, igaz?

Az ördög viszont a részletekben van. A Spike is meglehetősen okos ugyanis, ez pedig rendben is van. El kell mondjam, hogy elég naiv volt, hogy az azt hittem ingyen használhatom majd a programot. Viszont a folyamatuk nagyon jól ki van építve, ezt marketingesként is el kell ismerjem.

Két hónapnyi használat után kaptam egy e-mailt, hogy most már tényleg vége az ingyenes időszaknak. Most már megszoktam a rendszert, használom is mindennap. Tehát egy nagy dilemmával kellett megbirkózzak: új klienst keresek az e-mailjeimhez, vagy fizetek. Talán nem fog meglepni a döntésem: fizettem.

De ahogy a free trial véget ért, történt valami jó is. A tanácsadójuktól kaptam egy e-mailt (ebben semmi meglepő sincs), további lehetőségeket ajánlott nekem (szintén semmi meglepetés), de ezután sikerült sokkolnia. “Hibát vétett”, aminek következtében kaptam 33% kedvezményt. Na, ez már igazi meglepetés volt! Pedig biztos vagyok abban, hogy ez is a tervük része volt.

Mit tanultam ebből? Ha az ügyfél megszokik valamit, nem akarja elveszíteni. A free trial az az időszak, amikor meg tudod mutatni, hogy milyen fantasztikus vagy. Ezután már kérhetsz tőle pénzt, mert már az élete része vagy. A legfontosabb pedig: legyél ott és legyél pótolhatatlan. Ez pedig nem függ attól, hogy mit csinálsz. Mi marketingesek vagy szövegírók is lehetünk ilyenek. Azt kell csak felfedeznünk, hogy hogyan.

free trial ingyenes teszt bezplatná skúška