AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
eifel grand prix forma 1 párizs eiffel-torony

Forma 1 és tudatalatti

Ha Forma 1 rajongó vagy, akkor tudod, hogy ma kezdődik az Eifel Nagydíj hétvégéje. Ha nem érdekel az autósport, akkor ez a hír talán nem éri el az ingerküszöbödet.
Pedig, kedves vállalkozó barátom, kérlek akkor is olvasd el, ha nem hoz lázba az autósport.
Egy nagyon érdekes kísérletet végeztem el több ismerősömmel. Csak egyszerűen megkérdeztem őket, hogy miért Eifel Nagydíj a verseny neve.
A válasz egyöntetű volt: mert Párizsban van, az Eiffel-torony miatt. Remek logika, és mivel szóban tettem fel a kérdést, el is siklott a lényeg. Viszton megmutatott valamit: az előzetes tudásunk befolyásolja a válaszainkat, sőt, a valóságérzékelésünket is!
Ugyanis, tudjuk, hogy az Eiffel-torony Párizs jelképe, bármikor le is tudjuk rajzolni sematikusan, sőt, ha kellene mondanunk valamit, ami igazán Párizsra jelemző, akkor is ez jutna eszünkbe!
A válasz azonban – szokás szerint – a részletekben van kódolva: a torony Eiffel, a verseny pedig Eifel. Németországban rendezik és az Eifel-hegységről kapta a nevét.
Mire világít ez rá?
Az előzetes tudás felülír mindent. Ha tudjuk, pontosabban tudni véljük a választ, magabiztosan fogadjuk el igazságként.
Hogy tudod ezt kihasználni az üzletedben?
Az imázsodhoz lesz köze. Sokszor hivatkoztam már rá, hogy minket (pontosabban engem) a videóink miatt ismertek. Ha nem egy videós anyag miatt találkoztok velem az online térben, akkor is a videó számlájára írjátok (igen, ezt is teszteltük!). Andris – videó. Ilyen egyszerű a kapocs. Pont úgy, mint Párizs és az Eiffel-torony esetében. Ha össze tudod kötni a nevedet, a márkádat valamivel, amit a céközönséged elfogad és hozzád kapcsol, nyertél. El tudtat volna képzelni Niki Laudát sapka nélkül? Steve Jobsot a fekete garbó nélkül? Szerintem már érted!

eifel grand prix forma 1 párizs eiffel-torony