AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
türelem trpezlivosť am business

Fontos vállalkozói erény a türelem?

A személyes életünkben nem vagyok türelmes fajta. Mindent azonnal szeretnék elérni, vagy inkább még ezt se várnám ki. Tudom, hogy az eredmény a munkát csak a szótárban előzi meg, mégis szeretném a munka részt gyorsan letudni, és eljutni az eredményig. Réka ezzel szemben tudatosan tervez, és bekalkulálja azt az időt is, ami szükséges ahhoz, hogy eljusson a kitűzött célig. Szükséges-e vállalkozóként, hogy türelmesek legyünk?

Gondolhatnánk, hogy a türelem, egy vállalkozó életében csak fölösleges luxus. Elvégre, ha nem ragadjuk meg azonnal a lehetőséget, akkor az már továbbáll. Ha nem akarunk folyamatosan a csúcsra törni, akkor le fogunk maradni Ha mindig magunk elé engedünk valakit, akkor kár is belekezdeni az egészbe. Másik oldalról közelítve: ha mindig mi kapjuk az első pofont, akkor nem leszünk boldogok. Ha folyamatosan elégedetlenek vagyunk az életünkkel és az eredményeinkkel, akkor csak frusztráltak leszünk. Nem leszünk képesek jó dolgokat létrehozni, nem lesznek értékes kollégáink. Az egész cégünk értéke csökkenni fog. Hol van az az egyensúly, aminek a mentén haladni tudunk?

Ahogy mondtam, nálunk a tervezés megvan. Van egy tervünk arra, hogy mit akarunk elérni most májusban, az év első felében vagy akár az egész 2021-ben. Mégis, a terveket folyamatosan át kell rajzoljuk, hiszen másként láttuk a helyzetünket decemberben, mint most. Én szeretném mielőbb elérni ezeket a célokat, de nem minden áron. Nem tennék például magunk elé olyan célt, amit biztosan elérünk, mert akkor nincs miért harcolni. Ugyanakkor szeretném, ha annyira jók lennénk, hogy augusztusban 100% fölé jutnánk.

Viszont a hegyre sem lehet mindig csak fölfelé indulva mászni. Néha kanyarodni kell, néha pedig lefelé is menni. Ezekben a helyzetekben pedig nem marad más, mint a türelem. Azért, mert tudod, hogy az elvégzett munka végül elvezet az eredményhez. Azért, mert hiszel abban, hogy megvan Benned vagy Bennetek a szükséges plusz, hogy elérjétek a hegytetőt.

Igaz, neki lehet indulni minden évben más és más hegynek. Hiszen ha mindig ugyanazt a csúcsot szerenténk megmászni, akkor elvész a kihívás. Akkor pedig hiába a türelem, trendünk lefelé fog fordulni.

türelem trpezlivosť am business