AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
poszt közösségi média online jelenlét

Ez egy tervezett poszt

A közösségi média nagyon spontánnak mutatja magát. Biztosan tudod, hogy az összes poszt meg van tervezve. Feltéve, hogy azok jól működő posztok. Megmutatjuk, hogy miért fontos figyelned erre is, és hogyan hangold össze a tartalmaidat.

Az instasztárok korában ott kell lenned a közösségi médiában. Marketingesként nem is mondhatunk mást. Azonban, hogy milyen kép alakul ki Rólad a közösségi médiában, azt a poszt, pontosabban a posztok minősége fogja meghatározni. Ugyanúgy meg kell tervezned minden egyes megjelenésedet, mintha rendezvényre készülnél. MInden egyes apró részletet tökéletesítened kell!

Technikailag

Külső vagy belső helyszínt akarsz? Mindegyiknek megvan az előnye, de a hangtechnikára és a világításra mindkét esetben figyelned kell. Mind olyan, amin elbukhatnak a tartalmaid, akár videóról, akár képről van szó. Képnél hangtechnika? Igen, ennek is lehet szerepe. Mert ha egy zsúfolt helyen csinálsz képet, amivel a magabiztosságodat akarod hangsúlyozni, és közben láthatóan zavar a hangos zene, akkor az bizony nem fog átmenni. A képeknek is minőséget kell sugároznia. Nem elég a sufnituningban elkészített fotó, a félig jó beállítás. Vagy hát, lehet jó, de csak akkor, ha ezt a képet akarod sugallni. Egyébként a trash content (magyarra fordítva szemét tartalom) kategóriában fogsz versenyezni.

poszt közösségi média online jelenlét

Paraméterek

Hol veszed fel a videót? Mi a háttér? Miről akarsz beszélnI? Ezt mind meg kell tervezned, különben értelmetlen katyvasz lesz az, amit alkotsz. A legjobb, ha a háttér és tartalom erősíti egymást. Képzeld el, hogy prémium termékekről beszélsz egy roncstelepen. Ugye? Viszont, ha csináld magad módszerrel készítesz raklapbútort, akkor ideális helyszín lehet! Látod, minden a tökéletes párosításon múlik. Ugyanígy fontos az öltözéked és a nyelvválasztásod is. Hinnél egy szlengben kommunikáló befektetési tanácsadónak? Én nem annyira.

A poszt tervezése

Ha mondjuk szeretnéd sztoriban bemutatni, ahogyan egy nap öt különböző közlekedési eszközzel utazol (vagy egy ötlépcsős folyamatot akarsz bemutatni) akkor azt meg kell tervezned. Fontos, hogy a posztok azonos beállítással és minőségben készüljenek el. Emellett figyelj az azonos betűtípusra és stílusra. Így egy egységet fognak alkotni a posztok, a célcsoport pedig díjazni fogja a minőségi tartalmat. Ugye, hogy nem is nehéz?