AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
geszti péter győr mayer andrás am business

Exkluzív – Geszti Pétert hallgattuk

November utolsó napjaiban a magyarországi marketing szcéna egyik legismertebb és legelismertebb alakja, Geszti Péter tartott országos roadshow-t, ahol trendeket és esettanulmányokat osztott meg a közönségével. Nem találkoztunk ott Veled, és a Facebookod alapján sem voltál ott, ezért úgy gondoljuk megosztjuk Veled az ott tapasztaltakat. Fontos, hogy ezt a bejegyzést csak a hírlevelünkből lehet elérni, nem publikáljuk, csak a hozzánk legközelebb állókkal osztjuk meg.

Influencerek

Azok az emberek, akik arról híresek, hogy híresek rengeteg pénz tudnak zsebre tenni. Rengeteg márka gondolja azt, hogy az ő üzenetüket csak egy bejáratott név tudja átadni. Gondolj arra, hogy bármelyik magyar tévécsatornán Ördög Nóra ajánl a figyelmedbe valami fantasztikus terméket. Ezzel szemben lehet, hogy a Te ügyfeleid számára nem ő a hiteles ember. Létezik egy influencerkereső, ahol megtalálhatod a számodra ideális véleményvezért (kattints ide). Számodra lehet egy olyan valaki is jó eszköz, aki a mainstream médiában nem is létezik. Az emberek számára viszont az infulencerek nagyon komoly hatással bírnak a vásárlói döntésekre! Egy jól kiválasztott influencer rengeteg plusz forgalmat generálhat Neked, de csak akkor, ha olyan személyiséget választasz, akinek a saját tartalmai is illeszkednek a Te kérésedhez. Ha most azt gondolod, hogy ezt biztosan nem tudom kifizetni, akkor tévedsz. Ha kisebb követőtáborral rendelkezel, akár 50 €-ból is megúszhatsz egy posztot. Ez már sokkal emészthetőbben hangzik, igaz? Sok esetben pedig nem is pénzről, hanem egyszerű barterről van szó, hiszen így hosszabb távon használva akár organikusan is hozhat Neked plusz vásárlókat.

geszti péter győr mayer andrás am business

Kommunikáció

Alapvető és nagyon fontos, de mégsem figyelünk rá oda. A kommunikációnknak egységesnek kell lennie. Mindenhol azonos betűtípust, stílust alkalmazzunk. Olyannyira probléma ez, hogy akár többszázezer eurós éves forgalmú cégek sem figyelnek rá kellően. Szemben a multikkal, akiknél viszont pontos arculati kézikönyv van. Péter mutatott egy példát, amelyben egy cég kiadványán egymás mellett három különböző (!) stílusú és színű logo díszelgett. Mit tud ezzel kezdeni szegény ügyfél? Hogyan talál meg a reklámzajban, ha én magam sem kommunikálok felé egyértelműen? Ez pusztán a vizuális elemekről szól, mégis nagyon hangsúlyos, hiszen az üzenetünk 93%-a nem a szavakkal kerül átadásra!

norbi update low carb

Branding

Végignéztük a Norbi Update átmárkázását, majd azt, ahogy a cég kitette a projektből Geszti Pétert és csapatát. Két megosztó személyiség épít egy kifejezetten pozitív üzenetű márkát. Ugye milyen furcsa? Pontosan ez is lett a probléma, ami üvegplafont húzott az Update növekedése elé. Norbiék celeb image-ét a prémium termékeket kereső fogyasztók gyomra már nem vette be. Elkészült az új csomagolás, amely letisztult, rengeteg termék esetében prémium hatású, és kikerült a névből az alapító. Egységesült az arculat. A celebkedésnek vége szakadt, megszületett a cégvezető Norbi és a tanácsadó Réka. Tündérmese, ugye? Majd ezen a ponton repült a marketinges! Hogy miért? Mert egy héttel az indulás után egy Facebook-os szavazás (a szakmai kutatások csúcsa) a régi nevet erősítette meg. Természetes, hogy egy hét alatt nem sikerült óriási változást elérni, ugyanakkor a döntés talán nem volt kellőképpen előkészítve. A legnagyobb cégek vezetői sem tudják elviselni tehát, ha nem olvashatják saját nevüket mindenhol. Jó lecke, ha dolgozol hasonlókkal, mert számukra mindig a nevük lesz a legszebb szó.

Digitalizáció

Sokan pörögnek egy helyben, anélkül, hogy belépnének a 21. századba. Igen, a 21.-be, nem elütés. Rengeteg cég pusztán offline van jelen, nem található meg online. A meglepőbb, hogy fiatal vállalkozók cégei is vannak közöttük! Szeretnének szintet lépni, ugyanakkor változtatni nem akarnak. Azzal, hogy olvasod ezt a hírlevelet, vélhetően máris versenyelőnyre tettél szert, hiszen Te jelen vagy az online térben. Ugyanakkor nagy szakadékot fog kiváltani, amikor Nálad már online foglalok időpontot, vagy digitálisan írok alá az irodádban, míg mások még papír alapon rögzítik a megrendeléseket. Aminek viszont örülhetünk, hogy Te is a jó oldalon állsz!