AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
euro 55 autót venni hirdetés facebook

[ESETTANULMÁNY] Van 55€-d autót venni?

Igen, ez most pontosan egy olyan poszt lesz, amiben azt mutatjuk meg, hogy a) mi mennyire jók vagyunk; b) mennyire jó lehet Neked is! 55€-ért még nem kapsz semmilyen autót, vagy ha igen, kezdj el gyanakodni. viszont pontosan ekkora befektetés kellett egy ügyfelünknek ahhoz, hogy 8582,50 €-t keressen. igen, a megtérülési mutató 156 és még egy kicsi. elmondjuk azt is, hogyan csináltuk! méghozzá a marketing alapvetése a 4p mentén.

Product – a termék

Ügyfelünk fizikai termékeket értékesít. Hogy pontosan mi az, szinte lényegtelen. Nem élelmiszer, nem létfontosságú, olyan termék, amit azért veszel, mert szeretnéd. Egy új mobil, egy drága óra vagy egy szép ékszer. Simán lehet nélküle élni. Maga a webshop nem gyártó, csak értékesítő. Ennek előnyei, hogy nincsen gyártási, csak beszerzési költsége. Maga a gyártó is költ marketingre és többen közülük évtizedes múltra tekintenek vissza. Előny? Nem feltétlenül! Ugyanis meg tudom venni más kereskedőnél. Több versenytárs is ott van még a piacon. Tehát, valami csodálatos egyedi és életbevágó termékünk van? Aligha!

Place – a hely

Webshop az alanyunk, tehát online térben mozgunk. Van egy weboldalunk, Facebookunk és Instagramunk. Pontosan az, amivel (remélhetőleg) minden vállalkozás rendelkezik. Nincs más dolgunk, mint a weboldal látogatottságát, ezzel együttjárva a vásárlók számát megnövelni. Szintén nincsen semmi egyediségünk, appunk vagy tévéreklámunk de még fizikai boltunk sem!

Price – az ár

Szerintem már sejted. Az ár sem lesz kiugró. Nagyjából ugyanezekért az összegekért eléred a konkurenciánál is. Kicsit olcsóbb és kicsit drágább is van. Ha részleteiben nézed az eredményeket, láthatod, hogy 200 és 300€ közötti tranzakciós értékek mozognak. Elköltenél ennyi online? Persze! A Nordea kutatása alapján, ugyanis már 2019-ben 231$ (kb. 197€) volt az egy főre eső egységenkénti átlagos online vásárlás évente. Az összeg várhatóan 2021-re eléri a 297$-t. Tehát, beleférünk itt is az átlagba. Sőt, van olyan kampány, ami még az éves átlag alatt is van. Mint tudjuk, az átlagba azok is beleszámítanak, akik semmit sem vesznek egész évben.

55€ kampány esettanulmány hirdetés

Promotion – promóció

Két lábunk volt: Facebook és Instragram. Minden olyan terméket kiemeltünk a célcsoportnak (amit közel 30 jellemző alapján határoztunk meg), amit sokan szerettek organikus elérésben. Tehát teszteltünk, és amit szeretettek a követők (elvégre, a követőnk vannak a legközelebb a vásárlókhoz), azt eljuttattuk még több emberhez. Márészt, aki egyszer már járt a weboldalon, egy katalógussal megmutattuk nekik újra a termékeinket. Igen, ez a remariketing kampány az a sor, ahol 31 értékesítést és 0,33€-s egységköltséget látsz. Aki egyszer már megszerette, azt nem szabad elengednünk!

Végezetül

A kommunikációnkban folyamatosan csak termékek szerepeltek. Mivel „csak” értékesítés a célunk, nem érdemes mást közölni. Ugyanakkor minden egyes termék mellé készítettünk egy tartalmat, szöveget, kerettörténetet és érzést. Nem egy újabb haszontalan terméket mutattunk meg, hanem egy érzést. Hogy Te is lehetsz vonzó, és merd megmutatni a sikered. Engedd szabadjára a benned lévő vadságot és hasonlók. Mert a termékekben ez ott volt végig. Csak meg kellett tudnunk mutatni. Ha pedig az álmod nem a 8000€-s autó, akkor a költésekben sem az 55€ lesz a Te szinted. De ugyanígy hirdettünk kedvezőbb és borsosabb árú termékeket. Mindkét csoportnak sikere volt. Tehát nem igaz, hogy a vevő csak ár alapján dönt.

Ha szeretnél valami hasonlót átélni, sürgősen beszélnünk kell. A válasz a kérdésedre ugyanis egy marketinges. Ha viszont a kommunikáció stílusa még jobban elvarázsolt, mint az eredmények, akkor egy szövegíró lesz a társad!