AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
am business érvényesülj reklám kísérlet

Érvényesülj!

Egy teljesen átlagos szerda reggel, pontosan tegnap előtt úgy döntöttem, hogy kísérleti nyúllá változom. Marketingesként le fogom tesztelni, hogy mekkora reklámzaj ér egy átlagos reggelen. Az átlagos reggelen nálunk megy a tévében valami reggeli műsor, mert csendben nehezen indul a nap. Átnézzük a híroldalakat, hogy tudjuk, mi történt és a Facebook- valamint Instagram-oldalakat, amiket kezelünk, hogy lássuk történt-e valami érdekes az éjszaka. Az első gondolatom az volt, hogy egy egész napomon keresztül fogom húzni a strigulákat, de hamar kiderült, hogy annyi papírunk nincsen, így csak egy óráig figyeltem.

A 60 perc során nem bújtam erőltetetten semmit, sőt, dolgoztam is, mint egy átlagos napon. Végezetül összesen 57 db reklámmal kerültem kapcsolatba. Mégis volt időm pontosan már az első fél óra vége előtt jócskán 30 fölé jutnom. Tehát perceknént több, mint egy reklámmal találkoztam, bár a második fél órában kicsit “enyhült a nyomás” Azt gondolom, a fent felvázolt szituáció átlagos, Te vagy bárki más is tesztelheti saját magán. Azt, hogy ezek közül menyit tudnék visszaidézni, most nem tárgyaljuk. 

A kísérlet kulcsa, hogy ebből is láthatod, mekkora nehézségekbe ütközik az, hogy érvényesülj. Szinte alig jut egy-egy megszólalónak figyelem vagy idő, mert annyira nagy a konkurenciaharc. Azért is nehéz, hogy érvényesülj, mert ahogy mondtam keveset tudnék visszaidézni. Annak ellenére, hogy ezzel foglalkozom és talán jobban ki vannak hegyezve a receptoraim. 

Adja magát a kérdés, hogyan lehet akkor mégis magadra irányítani a figyelmet? Egyszerű, ki kell tűnnöd a tömegből. Érdekesebbnek, izgalmasabbnak és emlékezetesebbnek kell lenned, mint mások. Mert amíg Te kisvállalkozóként 2-szer jössz velem szembe naponta a Facebookon, egy multicégnek van lehetősége csak a tévében napi 15 spotot futtatni. Ahhoz, hogy érvényesülj pedig még a 15 sem elég, hiszen ki tudja emlékszik-e a majd a célcsoport. 

Szerintem a reklám is valahol művészet, méghozzá a figyelem megragadásának művészete. Ha csomóan mennek az utcán szürke ballonkabátban, amíg Te narancssárga öltönyt hordasz, egyszerű dolgod van. Viszont ezen az utcán rengeteg színes figura forgolódik, így minimum gólyaláb kell, hogy izgalmasabbá válj!

am business érvényesülj reklám kísérlet