AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
dolgozz sztárokkal nespresso george clooney szentkirályi luis figo zse michal sabo

Együttműködés hírességekkel

Mindig azt gondoljuk, hogy a sztárok élete jobb, mint a miénk. És persze a márkák, akik megengedhetik magunknak, hogy velük dolgozzanak, sikeresebbek. Ez a valóság vagy csak előítélet? Te mint kisvállalkozó elkezdhetsz valami hasonlót? Mutatok három példát, amiknek teljesen különböző története van.  

Az első a Nespresso. Már most tudod ki a partnerük. Igen, George Clooney. Ő a márka arca, a kampányt pedig az egész világon láthatjuk. És mindenhol működik! A célpiac természetesen a nők, akik érdeklődnek George Clooney iránt. Sármos, világhírű színész és egy világhírű márka. Így néz ki az ideális kombináció, ha rengeteg pénzed van (a reklámot itt tudod megnézni). De nem mindenki rendelkezik olyan marketing költségvetéssel, mint a Nespresso. Számukra az együtműködés hírességekkel csak álom?

2008-ban Magyarországon valami csodálatosat láthattunk. A Szentkirály Ásványvíz bejelentette, hogy a partnere Luis Figo (a reklám itt) lesz. Ekkiroban ő még aktív futballista és világszerte ismert sportoló volt. A márka pedig csak egy kis cég Magyarországról. Korábban nyerték meg a Világ Legjobb Ásványvízének díját, de közel sem voltak világhírűek. Viszont volt kellő pénzük és meg tudták győzni Figót. A többi pedig már történelem. A Szentkirályi, és tulajdonosa Balogh Levente, viszont a legnagyobbak közé került. Ez a példa mutatja, hogyan lehet az együttműködés hírességekkel a márkaépítésed eszköze, de rengeteg pénzre lesz hozzá szükséged. A végeredménnyel viszont elégedett leszel.

De mit tehetünk, ha a márkánk hitelességét szeretnék növelni? Pontosan ezt tette a ZSE (Nyugat-Szlovákiai Áramszolgáltató) Mišo Sabóval. Ő egy ismert klímaaktivista, de csak Szlovákiában. Pontosan erre volt szüksége a ZSE-nek, amikor elkezdtek együttműködni. Sabót akkor ismerhetjük, ha érdeklődünk fenntarthatóság iránt. Tehát szegmentálták a piacot és nagyon hatékonyan kommunikáltak. Ez az együttműködés segített a ZSE-nek egy új imidzset építeni (itt nézhetsz bele).

Az együttműködés hírességekkel nem könnyű, sosem az. Pénzre van hozzá szükséged, természetesen. Aztán el kell fogadnod, hogy bármi amit ő tesz, olyan, mintha Te tetted volna. Mert a Te márkád és az ő márkája közel van egymáshoz és hatnak egymásra. Tehát nagyon óvatosan kell választanod, vagy akár rossz hatása is lehet. Pénzügyileg és a vállalkozásod értékére nézve is.  

dolgozz sztárokkal nespresso george clooney szentkirályi luis figo zse michal sabo