AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
befektető mentor investor

Egy befektető segíthet? Vagy mégsem?

Beszélgettünk arról a helyzetről, hogy mi történne, ha egy befektető részesedést vásárolna cégünkben. Most ez nem áll fenn, de mindenesetre érdekes kérdés. Sok cég szeretne pénzt, ezért keres befektetőt. De ez az út hasznos is, vagy csak divatos? Cél lehet ez minden cég számára? És akár lehet a Te céged a következő unikornis?

Sok vállalkozó befektetőt szeretne, mert azt gondolják, hogy ez a könnyebb és mindenekelőtt gyorsabb útja a sikernek. Talán ez igaz, de erre nincs minden cég felkészülve. Ha a csúcsra akarsz jutni, nem használhatod a liftet! Talán a cégednek egy mentor és nem egy befektető tudna igazán segíteni. Ez a két szerep megférhet egy emberben, de a hozzáállás nem mindegy! Ha valaki csak pénzt ad Neked, az még nem fejlődés. Ezt megteszi egy bank is. Akkor pedig mi szükséged lenne valakire, aki részesedik a cégedből? Semmi. Keress inkább mentort, akitől tanulhatsz!

Tegnap én is mentorrá váltam. Együtt dolgozhatok egy fiatal vállalkozóval és egy sikeres céggel, akikkel szeretném megosztani a saját tapasztalataimat. Csak 31 éves vagyok, mégis lehetőséget kaptam, hogy másoknak segíthessek. Biztos vagyok benne, hogy nem csak segíthetek, hanem fogok is. Nem azért mert a legokosabb lennék a világon, vagy a legjobb marketinges.

Mondhatjuk, hogy befektető vagyok? Szeretném hinni, hogy igen. Befektetem az időmet, a tapasztalatomat, az energiámat és a motivációmat. Bízom benne, hogy ez több, mint a pénz. Miért? Mert meg tudom osztani, milyen hibákat követtem el, és hogyan javítottam ki őket. Vannak vállalkozó barátaim, akik idősebbek nálam. Sokat beszélgetünk a vállalkozásról és általában az életről. Számomra ez olyan, mint egy magánegyetem. Ők befektetők számomra, hiszen kapok az idejükből és a tanácsaikból. Többre értékelem ezt 10.000€-nál is. Főleg, mert nem tudom, mire költeném okosan ezt az összeget.

befektető mentor investor