AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
disc személyiségtipológia

DISC: Módszer, az ideális munkatárshoz

Amikor a cégbe új munkatárs érkezik, az mindig kockázatot jelent. Kockázat annak, aki új közegbe érkezik, hiszen nem tudhatja, milyen körülmények közé csöppen. Ugyanakkor kockázat annak is, aki felvesz egy új embert, hiszen nem tudhatja, illeszkedik-e majd a csapatba. Mindkét fél részéről tele van a helyzet bizonytalansággal. Ha ezt mégsem szeretnénk, képbe kerül a DISC!

Muszáj felvennem valakit

Korábban feldolgoztuk már, hogy milyen lehetőségek és veszélyek vannak abban, ha alvállalkozókat foglalkzotatunk. Megnéztük azt is, milyen bajokhoz vezethet a rokonokkal alapított vállalkozás. Elfogytak tehát az ötletek, nincs más lehetőség, csak az új munkaerő felvétele. A nagy cégek megengedhetik maguknak a fejvadászatot. Komoly profilok alapján keresik a megfelelő célszemélyt, akit aztán csillogó ajánlattal halmozhatnak el. Nekem, mint kisvállalkozónak erre nincs lehetőségem. Sőt, talán el sem jutok a profilozásig, hiszen fölösleges. Felveszem azt a jelentkezőt, akinek a bérigénye illeszkedik ahhoz, amennyit fizetni szeretnék. Rosszabb esetben felveszem A jelentkezőt. Mert abból sincsen olyan sok.

disc személyiségtipológia

Mire jó a DISC?

Az egyetlen jelentkező viszont még simán lehet, hogy elegendő! Ebben segíthet Neked a DISC. A DISC egy személyiségtipológiai módszer. Lényege, hogy az emberekben mind a négy személyiség jelen van (itt színek jelölik). Egyidejűleg ott van bennünk mind, csak más-más szituációkban eltérő “szín” kerül előtérbe. Pillanatnyi állapotot mér, tehát fél év múlva vagy jövőre már nem lesz igaz. Ugyanakkor a DISC megmutatja a tesztelt személy alapvető motivációját (ami lehet kapcsolat vagy feladat) illetve azt is, hogy milyen személyiségjegyű munkatársakkal találja meg könnyen a hangot.

Mélységben a tudás

Segítőnk lehet abban is, hogy az új munkatársunknak milyen feladatkör az ideális. A DISC személyiségteszt elárulja, milyen a kommunikációja vagy a monotóniatűrése. Megtudhatjuk azt is, hogyan tudjuk jutalmazni, illetve mennyire valószínű, hogy saját döntéséből elhagy minket. Egyszóval: a folyamatosan elvégzett DISC tesztekkel elérhetjük, hogy mindig pontos képet kapjunk munkatársunk motivációjáról és fejlődéséről is. Ámbár, ahogy semmi, magában a DISC sem helyettesíti az odafigyelést.

Ha viszont szeretnéd megismerni a DISC pontos működését, egyeztess velünk időpontot itt!