AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
cápák között rtl klub

Cápák a vízben!

2019-ben a magyar (és magyar nyelvű) vállalkozói kultúra nagyot lépett előre. Végre már a tévében is láthatunk igazi, hús-vér vállalkozókat, vállalat vezetőket. Méghozzá olyanokat, akik vagyonukat és sikerüket nem örökölték, hanem maguk hozták létre. Mindezt be merte vállalni egy országos kereskedelmi tévé, és végre, ha leülsz a kanapéra van esélyed okosabbá, és jobb üzletemberré válni. HAJRÁ, CÁPÁK KÖZÖTT!

Ez is csak egy tehetségkutató

Igen, mondhatod. Volt már az ország hangja, megszülető csillagok és szinte megakohász is. Na, vállalkozós show még nem, csináljunk egyet. Mert ez a mi kis, közép-európai gazdaságunk végre megérdemli, mert kitermelte a cápákat. Szociológusként verhetnénk saját mellünket féltéglával, hogy igenis, erre igénye van a magyar vállalkozói rétegnek. Szerintem igénye talán nem is (bár, remélem Neked azért volt/van), de szüksége mindenképpen. Az első évadban láttad, hogy ma hol tart a vállalkozói kultúra. Van egy ötletem, szerintem rengeteget ér, és megsértődőm, ha szerinted nem. Persze, tisztelet a kivételnek. Erről jut eszembe, az egyik sikeres projekt, a n’iceroll éppen Szlovákiában keres franchise partnereket, merthogy ide is el lehetett jutni.

cápák között rtl klub
A Cápák között második évadának cápái (az rtlklub.hu fotója)

Cápák

A műsor ugyanis publicitást ad. Én is Campsule-ban akarok innentől kirándulni menni, csak még nem léptem meg, de a Pesti Pipit is kipróbálnám. Hogy csak két-három hetet ugorjak vissza az adásokban. Csavarva egyet a történeten: mikor van lehetőséged rá, hogy nehézsúlyú (és nem a testükre gondolok) üzletemberek mondjanak véleményt a Te cégedről? Nagyjából soha. Igaz, Balogh Petyával viszonylag könnyű Instagramon csetelni, de a többi cápa már keményebb dió. Olyan emberek ők, akik nemcsak az Alföldön világhírűek, hanem valóságosan is letettek már valamit az asztalra, ami túlnyúlik az országhatárokon és a politikai változás szele sem söpörheti el őket egykönnyen.

Neked miért jó?

Azért, mert elindíthat Benned valamit. Kipiszkálhat a kis komfortzónádból. Megtanulhatsz pitchelni, vagy céget értékelni. Nem elég? Fogjuk fel úgy az egészet, mint egy Vállalkozóművészeti Főiskola, ami elé csak le kell ülnöd. Hiszem, hogy végiggondolva a cégértékeket, befektetéseket, terveket a Te vállalkozásod is épül. Lehet, hogy ma még nem mernél odaállni egy cápa elé. Sőt, lehet soha nem is lesz szüksége rá a személyiségednek vagy épp a vállalkozásodnak. És ha azt hinnéd, hogy persze, promózza az RTL-t, hátha leesik neki valami, el kell szomorítsalak. Sajnos – még – nem rendelt be tőlünk semmit a csatorna. Viszont vállalom, hogy több lettem a műsor által. És tudod, mi a legnagyobb erénye a Cápák közöttnek? Hogy létezik!

Ahhoz, hogy cápák elé állj, még kellene egy kis segítség? Rázzuk gatyába a mondanivalódat, vagy izzítsuk be a marketing rakétáit. Legyél Te a következő, akiről a címlapok szólnak!