AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
am business breaking news

BRÉKING: Új hirdetés módok a Facebookon!

Teljesen friss és ropogós hír, olyannyira, hogy a mai blogba nem is ezt terveztük. Aztán, ahogy az lenni szokott, a hírérték nagysága miatt mégis emellett döntöttünk! Két új hirdetés érkezett: telefonhívásra optimalizált és Messengeres érdeklődőkeresés. Kipróbáltuk mindkettőt!

Social Dilemma

Pár hete nagy vihart kavart a film, mi is foglalkoztunk vele. És tényleg arról szól, hogy a Facebook mindent tudni akar Rólad? Mindegy is. Most van újdonság, amivel – talán – a film hatásait is tervezik tompítani. A lényeg azonban, hogy tovább terjeszkedik az impérium, ami Neked is számos új lehetőséget hordoz magában, hogy a vállalkozásod még hatékonyabban tudjon működni. Szóval térjünk rá az új hirdetés fortélyaira!

Hívlak – Hívjál!

Az első a telefonos hívásokra buzdító hirdetés. Ha a Google Cégemben megadtad a telefonszámod, akkor ez már ismerős. Igaz, ott nem vették figyelembe a nyitvatartási idődet (a Facebook pedig már ezt is tudja!). A képlet nagyon egyszerű, kiteszed a hirdetést, és az akciógomb azonnali telefonhívást eredményez. Nagyon sok olyan profil van (étterem, autószervíz, fodrászat, stb.) ahol ez megspórol egy lépést! Nem kell kiírnod, hogy asztalfoglalás/bejelentkezés és a telefonszámodat. Aki látja, kattint, a telefonod pedig elkezd csörögni. Magamat ismételve pedig: igazodik a hirdetés a nyitvatartási idődhöz, hajnal kettőkor senki sem hív majd hajvágás miatt.

am business facebook hirdetés érdeklődőkeresés chatbot
am business facebook hirdetés telefonhívás

Olyan mint egy chatbot?

Hát, valami olyasmi. Hogy ezzel a Facebook célja a chatbotos applikációk ellehetetlenítése, azt nem tudjuk. A Messengerben előre lekottázhatjuk azokat a kérdéseket, amikkel kvalifikálni tudjuk az ügyféljelölteket. Gyűjts e-mail címeket a levelezőlistádra, vagy kontaktokat, akiknek értékesíteni tudsz. Gyors és dinamikus eszközt kapsz, ahol ráadásul még az ügyfél élménye is kellemesebb, mint egy személytelen formában. Ha valaki pedig nem illeszkedik a profilba, már akkor kiderülhet, amikor még nem költöttél rá rengeteget. 

Zárszó

Hirdess! Ugyanis megint szintet lépett a Facebook! Egyelőre még van, aki nem is tud róla! Sőt, van olyan konkurensed, aki még egy hónap múlva sem fog tudni ezekről. Az emberekben is az újdonság és a kíváncsiság fog még dolgozni az elutasítás helyett. Ennél jobb pozícióba tehát nem is kerülhetnél.

Ha a karácsonyi kampányodhoz már felhasználnád, ne késlekedj, mert az idő nagyon fogy. Elkészítjük az innovatív kampányodat. Vagy inkább maradsz a korábban már bevált hírlevélnél? Egy szövegíró azt is fel tudja dobni számodra!