AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
black friday ajánlat akció kedvezmény siker

Black Friday – tedd vagy ne tedd?

Vállalkozóként biztos vagyok benne, hogy pontosan tudod mikor van Black Friday. Ez nem ünnep, mégis, közülünk mindenki pontosan tudja, mikor tartjuk. Ha terméket értékesítesz, akkor természetesen ez egy fontos dátum. De mit tehetsz, ha szolgáltatásod van? És mi teszi a Fekete Pénteket sikeressé? 

Először is, ez a karácsonyi időszak hivatalos kezdete. Vedd úgy, mint egy ünnepet. Neked is és az ügyfeleidnek is? Ha ilyen gondolatvilággal állsz hozzá, az segíteni fog, hogy értékes kampányokat alkothass. A Black Friday nem lehet csak egy feladat, amit le akarsz tudni. Most elkötelezettségre van szükséged! Mindenki – szó szerint mindenki – szervezkedik most. A különbség az lesz, hogy milyen az ajánlatod. Nálad alacsonyabb árakat találok? Remek, ezt csinálja mindenki, szóval ez nem elég. 2022-ben az ügyfél jó ajánlatot vár el, az ár nem elég! 

Most viszont meg kell állnunk, hogy az árról beszéljünk! De más okból, mint gondolnád. Az ár nem fontos, az érték az! Tudod melyik termékek állnak leginkább ellen a válságoknak? A luxuscikkek! Például az Applenek semmilyen gondja nem volt 2008-ban, ahogyan most sincs. A legújabb Iphone viszont több, mint 1400 €-ba kerül! Mégis elég ügyfelük van, kedvezményeik viszont nincsenek. Van ennek értelme? Ez csak egy telefon, de a márka és a kiszolgálás ekkora értéket képvisel. Tehát az Apple kell, hogy az egyik példáddá váljon! 

Ha a Black Friday-ajánlatod csak alacsonyabb árat tartalmaz, akkor nem csináltál semmit. Mert a versenytársad lehet 5 centtel olcsóbb. Az erőd pedig eltűnt. Ez nem generál lojalitást az ügyfél fejében. Másképpen kell gondolkoznod: ha Te lennél az ügyfél, mi volna még az elvárásaidnál is jobb? Mert pontosan ezt csinálod Te is ügyfélként! Elégedett lennél, ha a kedvenc márkád csak árelőnyöket kínálna? Szerintem nem. 

Most mindenki spórolni akar, ez igaz. De jön a karácsony, és ilyenkor az érzelmek nagyobb szerepet kapnak. Az ügyfél örömmel fizet, ha van értelme és jó érzést ad. Tehát idén nem terméket vagy szolgáltatást kell eladnod. Idén gondolatokat adunk el, ezért pedig még érdekesebb lesz az idei Black Friday! 

black friday ajánlat akció kedvezmény siker