AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
franchise rendszer

Aranybánya a franchise?

Egy franchise tipikus megtestesítője az amerikai álomnak. Van egy kipróbált ötlet, amit Neked csak alkalmazni kell. A másik oldalon: ha Neked már sikerült, miért ne adnád el másnak, hogy csinálja pont úgy, mint Te? Mégsem minden arany, ami fénylik. Körbejárjuk, hogy érdemes-e franchise-jogot venned, vagy éppen abban gondolkozni, hogy ezzel a modellel tarold le a világot.

Egyenlő felek

A szerződés aláírásakor egyenlőek vagytok. Elvileg. Ha végiggondolod, hogy mennyire lehetsz egyenlő mondjuk a McDonald’s-szal, rájössz, hogy nem annyira. Cserébe ők már kitaláltak mindent, Neked nem kell okosnak lenned, csak követni a bevált módszereket. Ők változtathatnak, Te nem. Az üzleti önállóságod pedig megmaradhat szép álomnak. A franchise ugyanis nem erről szól.

Franchsie? Igen!

Sokan esküsznek rá mégis. Hiszen kényelmes bevételt biztosíthat (ha megfelelő alaptőkét fektettél már be és időd is van), gyakorlati munkavégzés nélkül. Kapsz egy ügyviteli rendszert, közös marketinget, egy jól működő és bejáratott márkanevet. Kell ennél több? Ebből a hülye is tud pénzt kivenni, hát még Te! Nem kell pénzügyest, ügyvédet, marketingest foglalkoztatnod, csak azt mondanod, hogy XY óriás partnere vagy. Nem kell bejáratnod a márkát, mert ha jól választottál partnert, már maga az üzletnyitás híre is hype-ot generál köréd. Minden adott tehát a pénzkereséshez, csak bele kell vágnod!

franchise rendszer

Franchise? Soha!

Mitől leszel több, mint egy alkalmazott? Azzal, hogy jogodban áll a saját pénzedet belefektetni valaki más üzletébe. Első pillanatban a Tiéd minden kipróbált tudás, de ezt nem fogják ingyen adni. Az esetleges folyamatos díjakról pedig még nem is volt szó. Akármilyen sikeres vagy is, mindig valaki másnak fogsz pénzt keresni. Soha nem lehetsz teljesen önálló és a nagy döntések sem a Te válladon fognak nyugodni. Persze, lehet ebből kényelmes életed (ha kellő alapossággal választottál partnert), de valódi vállalkozásod így sem lesz. Plusz folyton ott motoszkálhat Benned, hogy miért nem a magadét építed?

Akkor hová induljak?

Nem mondom, hogy vágj bele, de azt sem, hogy ne. Azt viszont tudom, hogy ha most eladnám a mi modellünket, a partner rövid idő alatt beletanulna és ránk, mint a franchise átadói oldalára nem volna szüksége (aztán a piac beárazná, hogy igaza van vagy sem). Folyamatosan vitában állnánk az elszámolások miatt (lásd előző pont) és bármennyi pénzt is hozna nekünk, ha valamit nem megfelelően végez, az AM Business brandjét járatná le. Tehát, ha egy franchise marketing-ügynökség az álmod, akkor nem tudunk Neked segíteni. Ha viszont a saját márkádat futtatnád fel, a legjobb helyen jársz. Ha a szöveg stílusa ejtett rabul, akkor is van Neked ajánlatunk: digitális szóvirágok helyett bízd ránk a szövegelést!