AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
angyal ördög ügyfélkapcsolat ügyfélút ügyfélkiszolgálás

Angyal és ördög – az ügyfélkapcsolat

Ki a legfontosabb ember a vállalkozásodban? Összetett kérdés, és a válasz sem könnyű. Sokan azt gondolják, hogy az alapító vagy az első számú vezető. Mások azt mondják, hogy a kollégák, akik minden nap dolgoznak és profitot termelnek a cégnek. Szerintünk a legfontosabb ember mindig az ügyfél. Mert az ügyfélkapcsolat az, ami a növekedést vagy a bukást okozza. 

Az ügyfélkapcsolat pozitív tartományba hozása és ott tartása nem egyszerű, mert ők mindannyian mások, különböző elvárásokkal. De főképp azt kell eldöntened, hogyan akarsz velük viselkedni. A Te szereped lehet aktív vagy passzív. Az ügyfélről gondolhatod, hogy egy idióta, vagy azt is, hogy ő a király. Két történetünk van, egy angyallal és egy ördöggel, amit a legjobb rendező, az élet írt. 

Ha új kollégát keresünk, a jelölteknek mindig próbamunkát kell készíteniük. Ezt azért tesszük, mert szeretnénk tudni, hogyan gondolkodik a jelölt, illetve mert az önéletrajz és a gyakorlat nem ugyanaz. Ezt tettük novemberben is és sok önéletrajzot kaptunk. Mindegyik hosszútávú tapasztalatról és tanulmányokról szólt, ami rendben is van. Kiválasztottunk pár jelöltet, akik megkapták a próbamunkát. A csodálatos pillanat pedig most jön. Az egyik jelölt nem nyert, de megkérdezte, milyen hibát csinált. Mert a jövőben figyelni akar ezekre, a jobb ügyfélkapcsolat miatt! 

A másik élmény az volt, amikor felismertük, hogy másoknak az ügyfék csak egy pénztárca. Valaki ajánlatot kért tőlünk, hogy tudnánk-e szlovák szöveget készíteni a weboldalára. Elküldtük az árajánlatot, amit elfogadott. Ezt követően szükségünk volt jelszóra és felhasználói fiókra, a meglévő oldalhoz. De az informatikusa visszautasított minket. Az ő szempontja az volt, hogy hülyeségeket csinálnánk az oldalon. Ahogy megnéztük az oldalt, azt gondoljuk, a saját hibáit szerette volna elfedni. Végül az ügyfél egy kétszeres értékű árajánlatot kapott. Talán azt gondolod, hogy nem voltunk fairek. Viszont a csapatnak 3 óra helyett 3 hetes munkája keletkezett. 

Az ügyfélkapcsolat fontos, de csak akkor, ha hosszútávon szeretnél velük dolgozni. Vagy számolhatod csak a pénzt is. Ha viszont új ügyfelekre van szükséged, a legegyszerűbb mód az ajánlás, amihez viszont szükség van az ügyfelek jó érzésére is. Tehát mi leszel a jövőben, angyal vagy ördög? 

angyal ördög ügyfélkapcsolat ügyfélút ügyfélkiszolgálás