AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
választás amerika hirdetés trump biden

Amerikai választás – amiről mindenki beszél

Az amerikai elnök kiemelt fontosságú politikus, mégis, talán az idei választás még érdekesebb. Napok óta nem tudjuk, ki nyert. Az egyik (ha nem a rekorder) legidősebb elnök lép majd hivatalba. Egy showman és egy visszafogott jelölt verseng. Meg Kanye West. És ha hiszed, ha nem ez mind hat a vállalkozásodra.

2016-ban óriási szenzáció volt, hogy Donald Trump a Facebookon nyerte meg a választást (jut eszembe, új hirdetési típusok jöttek!). Az elnök stratégiája mögött veje, Jared Kushner állt, és szinte utcára lebontva mást mondtak az embereknek. Mindenkinek azt, amit éppen hallani akart. Ezzel a stratégiával vált Trump az Amerikai Egyesült Államok legmarketingesebb elnökévé. Most, négy évvel később ez már nem akkora csoda. Politikusok kommunikálnak folyamatosan a Facebookon, a Twitteren, kiemelve ezeket hivatalos platformmá.

választás amerika hirdetés trump biden

Ma már nem nagy szenzáció, hogy azt mondasz az ügyfeleidnek, ami az ő környékükön érdekes. Így lehetnénk mi Dunaszerdahelyen magyarul beszélő marketingügynökség, míg Bécsben marketingesek széleskörű kelet-európai tapasztalattal. 

A Te vállalkozásod kezében ugyanúgy ott van a Facebook, és akárkinek hirdethetsz. Tényleg akárkinek. Akár Hawaiira is. Az otthonodból.

A választás – szerintem – nem arról szól, hogy Trump vagy Biden. Hanem sokkal inkább arról, hogy az idei év megpróbáltatásai után végre elindulsz-e az online világ felé. Az év végéhez közeledve büszkén mondhatom, hogy több projekten is dolgoztunk idén, amivel eddig csak offline dolgozó cégeknek segítettünk online is megjelenni.

Sokan nyertek nagyot, mert ott voltak az online térben (és még mielőtt azt mondanád, nem, ez nem csak a webshopokat jelenti). Sokan pedig azóta is keresik a megoldást, amivel az óriási mínuszt ledolgozhatnák. A veszteség azonban nem (csak) pénzügyi. Innovációban lépnek most ki a sorból sokan és kerülnek jobb pozícióba, és ugyanígy az innováció elmaradása miatt maradnak most le korábbi nagyágyúk.

Tehát, itt a választás ideje. Világnézettől függetlenül. Azt kell eldöntened, hogy akár kényelmetlenül is, de változol, vagy a dinoszauruszok módjára megcsodált emlékké szelídülsz.