AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
am business kétnyelvűség bilingualita

Alapvető kétnyelvűség

Szlovákiában magyarként vállalkozva a kétnyelvűség alap. Egy szintén vállalkozó ismerősöm mondta, hogy ez nem erény, hanem alapvető elvárás. Azt gondolom, egy fejlettségi pontot elérve igaza van. A mi életünkben most jött el ez a momentum, mostantól hetente egy posztunk, péntekenként szlovákul is meg fog jelenni. Természetesen a távolabbi céljaink közt szerepel, hogy minden anyag kétnyelvű legyen majd. De ez is egy út, amin meg kell tennünk az első lépést. 

Mondhatnánk, hogy eddig is volt szlovák ügyfelünk, és senkit sem zavart a szlovák nyelvű posztok hiánya. Ugyanakkor, ha kicsit kritikusabban nézzük, lehetséges, hogy többen lettek volna, ha látják, hogy ez sem jelent nálunk korlátot. Vagy közelebbi lett volna a kapcsolat. Most már mindegy. Viszont ettől a héttől fogva meg tudjuk mutatni, hogy a kétnyelvűség számunkra is érték. Lehetőség, hogy egy másik célközönséghez szólhassunk, ezáltal bővítve a saját mozgásterünket is.

Azt gondoljuk, ez egy fejlődési szint volt a mi életünkben is. Ügyfeleink nagy része szlovákiai magyar vagy magyarországi. Az ő esetükben bőségesen elég a magyar nyelvű kommunikáció. Azonban azon a részen, ahol dolgozunk, sok vállalkozást veszíthetünk vagy veszíthettünk a múltban az egynyelvű posztok miatt. Ugyanígy, ha látod, hogy jó szlovák posztokat készítünk, ránk fogod bízni akár a kétnyelvű tartalmaid készítését is. Tehát végülis, megint oda jutunk, hogy új lehetőségeket nyitunk magunk előtt.

Az AM Businessnél hiszünk abban, hogy más kultúrákat, nyelveket vagy szokásokat beengedve a saját világképünk tágulhat. Ezáltal mi is többek lehetünk és többet adhatunk az ügyfeleinknek, partnereinknek is. Ez segített minket eljutni odáig, hogy egyszerre több országban dolgozhatunk, vagy elmondhatjuk azt, hogy egy kampányötletünk a német vagy angol piacon is működik. 

Nekünk mindenképpen izgalmas utazás lesz. Számos érdekességgel, picit több munkával, mégis óriási motivációval. Reméljük, hogy ezt a lépcsőt sikeresen véve pedig újabb célokat fogalmazhatunk meg. Ezt követően pedig talán a posztok egy új, harmadik nyelven is elérhetőek lesznek majd. 

am business kétnyelvűség bilingualita