AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
mayer andrás am business adom az arcom

Adom az arcom

Talán már megszoktad, hogy az AM Business felületein – annak ellenére, hogy három csinos lány is van a csapatban – az én arcommal találkozol. Ennek nagyon egyszerű az oka: négyünk közül én vagyok az, akit legkevésbé zavar a szereplés. Mikor gyerek voltam, szerettem volna híres lenni, és az életemről, meg az új projektjeimről beszélni. Szerettem volna, ha több felületen is ott van az arcom. Aztán vállalkozó lettem.

A kettő pedig valahol összeérhet. Ehhez is az kell, hogy vállaljam az arcom. Igaz, nem a Mission Impossible vagy a James Bond legújabb részei miatt ismersz meg, hanem marketing, szöveg- vagy pályázatírás miatt. Ebben a részben pedig legalább annyira fontos. Sok termék vagy márka van, amit azonnal egy névhez és egy archoz tudsz kapcsolni. Akár működhet ez világszerte is. Gondoljuk csak végig, ha azt mondom Formula 1, szinte biztosan Michael Schumacher vagy Lewis Hamilton neve ugrik be. Sok vállalkozásnál azonban nincsen arc, ami nehezíti, hogy elképzeld, ki vagy kik is ők. Ez az ügyfelekben kelthet bizonytalanságot, és főleg, most ez akár negatív spirálhoz is vezethet.

Szeretjük tudni, hogy kikkel működünk együtt: mindenkinek van újságosa, hentese, ügyvédje! Mégis, vannak olyan helyzetek, amikor csak egy info@ kezdetű e-mail cím és a csapat nevében cégszerűen aláírt levél marad. A személyesség pedig eltűnik belőle.

A személyes márkaépítés napjainkban nagyon is aktuális kérdés, hiszen több influencer is akár “csak” saját arcából él. Adom az arcom, Te pedig adod a pénzt, deal? Ők szó szerint a saját bőrüket viszik a vásárra, ez pedig rosszul is elsülhet. Pont, ahogyan egy vállalkozásnál is. Ha én adom az arcom, akkor rám ég mindaz, amit a cégünk elkövet. Ha elégedettek vagytok velünk, szeretitek amit csinálunk akkor én kapom a dícséretet elsőként. Ha viszont hozzá nem értőként, lustaként esetleg bunkóként azonosítjátok bármelyikünket, azt a pofont is én kapom majd meg. Tehát az arc felelősséggel is jár. Felelősséggel az ügyfeleink és partnereink felé, hogy merem vállalni a csapatunkat és a munkánkat arccal, de magam felé is, hogy csak olyat adjunk ki a kezünkből, ami mellé bátran teszem oda a nevem és az arcom.

mayer andrás am business adom az arcom