AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
telefon nő mosoly

A telefon visszatér!

Az elmúlt hetek a legtöbb vállalkozás életében a digitalizációról szóltak. Lehet ez kényszerű, hiszen pusztán az ügymeneted fenntartása miatt kellett megtenned. Vagy tervezett is, amit most muszájból előre hoztál. Akárhogy legyen is, az online jelenlét és az online üzleti megoldások felértékelődtek. Sokak számára ugyanis az egyedüli kapcsolatot jelentik az ügyfelekkel. Viszont méltánytalanul kevés szó esik a telefonról és a jelenlegi üzleti életben betöltött szerepéről. Pedig!

Békeidőkben

Kezdtünk már leszokni róla. A telefon már nem annyira izgalmas, az Y-generáció például már szinte csak szövegesen kommunikál. Túl bonyolult felhívni egymást, könnyebb pár szóval és emojival megfogalmazni. A telefon áttevődött az üzleti folyamatok és az idősebb generáció eszközévé. Ellenben a cégek közti kommunikációban is az e-mail az uralkodó, a telefon pedig egyre inkább az üzleti folyamatok kiszolgálójává vált. Az eszköz megmaradt, a funkciója viszont alapvetően megváltozott.

Telefon, most!

Mióta mindenki karanténban van egy érdekes trendre lettünk figyelmesek. Azok a kampányok a leghatékonyabbak, amikben telefonszámot gyűjtünk, majd visszahívjuk. Ami nélkül viszont nem fog menni az a visszahívás. Tedd meg, ne félj tőle, biztosan jól fog sikerülni. Ugyanis az első lépést már megtette feléd! (Ha mégis úgy érzed, lehet olyan kifogása, amibe beleakad a lábad, abban is tudunk segíteni.) Az érdeklődők ugyanis a helyzetre való tekintettel sokkal többre értékelik, ha végre élő hang szól hozzájuk? Ez adja vissza a személyes kapcsolatot? Vagy csak jól esik a figyelem? Nem tudjuk megmondani. Az viszont biztos, hogy iparágra való tekintet nélkül sikeresek az ilyen típusú hirdetések. A személyes értékesítés átkerült a virtuális térbe, és ennek a telefon a nyertese.

telefon nő mosoly

Mi a tanulság?

Viszonylag egyszerű: beszélj az ügyfeleidhez! Kapd fel a telefont és kérdezd meg hogy vannak, kérdezd meg mit tehetsz értük. Vagy egyszerűen csinálj egy telefonos kampányt, amivel végigtárcsázod őket. Ahhoz pedig, hogy új érdeklődőid legyenek, szintén gyűjts kontaktokat, akikkel élő szóban (már amennyire most lehet) beszélhetsz. Legyen ez telefon, Skype, Zoom vagy akár másik alkalmazás. A lényeg: legyen meg az élő kontakt, mert a karantén alatt ebből jut a legkevesebb.