AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
marketingügynökség marketingová agentúra drága drahá ár cena am business

A marketingügynökség mindig drága?

Tárgyaltam egy ügyféllel. Legelőször azt mondta, hogy nem szeretne marketingügynökséggel dolgozni. Szerinte egy ügynökség mindig drága, nem engedheti meg magának. Nem értette, de lehet jogos tapasztalat. Mit jelent egy marketingügynökség az ügyfeleknek? 

Mint minden cég, a marketingügynökség is célpiac alapján dolgozik. Mi sem szeretnénk minden céggel együtt dolgozni Magyarországon vagy Szlovákiában. Korábban már beszéltünk a célpiac fontosságáról, de ez mindig fontos. Ha marketingügynökséget keresel Budapesten vagy Pozsonyban, más ajánlatot kapsz majd tőlük, mint tőlünk.  

A filmekben a marketingügynökség mindig egy csillogó cég, akinek egy felhőkarcolóban van az irodája és a munkatársai kizárólag drága ruhákban járnak. A kép nagyon szépen fest, de nem igaz. Vagy legalábbis nem minden esetben. Ha marketingügynökséget keresel, a folyamat ugyanaz, mint amikor autót veszel. Ismered az elvárásaidat és a határaidat is. Ha egy öregebb autót engedhetsz meg magadnak, nem keresel újat. De a használt autó még nem minőségi kategória! 

A mi profilunk mikro- és kisvállalkozásokat tartalmaz. Számunkra ez a méret jó, velük tudunk hatékonyan dolgozni. Tudjuk azt is, hogy mennyit tudnak marketingre szánni. Tehát aki velünk szeretne dolgozni, tudhatja, hogy a havi számla sem lesz 5000 €. 

Másik oldal, hogy ismernünk kell az ügyfelek elvárásait. Az előítélet ne jó tanácsadó, mert lehet, hogy a barátod több szolgáltatást akar, mint Te. Tehát neki kicsivel magasabb árat adunk majd. Nincsenek csomagjaink, amiket kiajánlunk mindenkinek. Minden ügyfél egyedi ajánlatot kap és az ő helyzetére koncentrálunk. Világos, hogy egy kezdő cég nem tud annyit megengedni magának, mint egy tapasztaltabb. 

Talán a legjobb döntésed, amikor elkezdesz dolgozni egy marketingügynökséggel (nem feltétlenül csak velünk). Köztük tudsz választani, hogy ki illeszkedik hozzád legjobban. Kinek legkedvezőbb az árazása, ki dolgozik a legtöbb szakértővel, ki van a legközelebb vagy kinek vannak a legjobb referenciái. Ezek között a faktorok között már magad dönthetsz, de az előítélet sosem vezet fejlődéshez. Teljes képet csak akkor látsz, ha találkozol legalább három céggel. Akkor azt is megtudhatod, hogy melyik marketingügynökség akar Téged legjobban az ügyfelei közt tudni! 

marketingügynökség marketingová agentúra drága drahá ár cena am business