AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
am business hashtag # közösségi média

# a hashtag az új kulcsszó?

Emlékszünk még azokra az időkre, amikor a hashtag csak a Twitteren és az Instagramon hódított? Amikor még annyira egyszerűek voltak, hogy szinte csak angolul érte meg használni, ha azt akartuk, hogy valaki is általuk rátaláljon a posztunkra? Miben változott ez mostanra, és mennyire mélyen van jelen az életünkben a #?

De mi az a hashtag?

Ha nagyon le szeretnénk egyszerűsíteni, akkor ez kettőskereszt egy kulcsszógyűjtő. Ugyanis, ha a posztnál jelöljük, #ambusiness, akkor minden ezzel a hashtaggel ellátott poszt felugrik. Jópofa, gondolhatjuk, ám itt jön egy kis csavar. Ha van egy vállalkozásunk, tegyük fel Virágparádé néven, és ezt a kulcsszóként csak a hashtag virágparádét használjuk, jó eséllyel senki nem fog ránk keresni, ránk találni. Kezdetben. Amikor viszont kialakul a rajongótáborunk már ez is elég a sikerhez. Ám az elején még, ha szétbontjuk, és a hashtagek között szerepel a virág, a piac, a kiskereskés, majd a végén a virágparádé is, akkor a többi hashtag odavonzza a látogatókat. És ha már ránk találtak, akkor a virágparádés kulcsszógyűjtőnknek köszönhetően a többi bejegyzésünket is meg tudják nézni.

am business hashtag # közösségi média

Like for like

Valamikor, teches időszámításban mérve nagyon régen (szóval olyan 5-6 éve) nagy divat volt a #likeforlike #l4l #like4like hashtagek használata. Ez úgy működött, mint a cserekereskedelem. Ha like-olod a posztom, én is like-olom a tiéd. Bármennyire jó, esetleg bármennyire rossz is az. Ahogy az Instagram túlnőtt a tinédzsereken, úgy tűntek el ezek a virtuális csereberék is. Pont, mint a gazdaságban, a cserekereskedelem helyett elindult a valós biznisz, Hiszen, aki valamit is adott a márkájára, az nem használta. Elterjedt a köztudatban, hogy gagyi a likegyűjtés, igenis a tartalom minősége legyen a mérvadó (Hála Istennek), így szépen lassan eltűntek a likeforlike-osok. Csupán az instatörténelemben maradtak meg.

Mindenhol ott vannak

Nemhogy megkomolyodtak a hashtagek, tovább vándoroltak más platformokra is. Előbb a Facebook-on (a Facebook semmiből se szeret kimaradni), sőt, már a Youtube-on is érdemes használni őket. Azért, hogy megtaláljanak. Hogy ott legyenek a bejegyzéseid a nagy kulcsszótárban. Mert az a helyzet, hogy a hashteg az új kulcsszó. Pontosabban ugyanaz a szerepük. És talán meglepődsz, de a #kulcsszó is sok találatot ad minden platformon. Ha úgy érzed, ezek után szeretnél profi útmutatást kapni a kulcsszavak, hashtagek és SEO-szövegek világában, akkor egy szövegíróra van szükséged. Ahhoz viszont, hogy megtaláljuk a számodra megfelelő platformon és módot, ahogyan a hashtegeidet pénzre válthatod, egy marketinges segít majd.