AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626

A 9. szimfónia és a siker

Akkor is, hogyha nem vagy a klasszikus zene rajongója, biztos vagyok benne, hogy ismered. Nem egy nyári újdonság. Nem is életed nagy dala. Még romantikus filmben sem hallottad. A 9. szimfónia Ludwig van Beethonventől. Valaki meg tudná ezt a munkát ismételni? Szerintem nem. Most a szimfónia titkát keressük. Ha félsz a témától, akkor ez a cikk a Beethoven Kft.-ről szól. Mert ahogy ő komponált, úgy kéne vezetned a vállalkozásodat.

Az emberek kifejezetten szeretik a titkokat. Mindannyian többet szeretnénk tudni, sokszor még az egész történetnél is többet. A 9. szimfónia története pedig nagyon különleges. Nem egészen 200 éves, és még mindig tele van rejtélyekkel. Számunkra a legérdekesebb kérdés: hogyan komponálta Beethoven ezt a mesterművet? Mert egy részletet eddig még nem árultam el: ekkor már teljesen siket volt. Hihetetlen, igaz?

Nos, képzeld el, hogy mit tudnál csinálni vakon vagy siketen? Például számomra ez hihetetlen. Nem lennék képes így dolgozni. El tudnám képzelni, hogy valószínűleg hogyan néz ki egy kampányunk (ami igazából a Te kampányod). De ha nem látom az egészet, csak a fejemben, akkor teljesen más képem lesz, mint ami megvalósul. Vagy ha írok egy szlogent, de sosem hallom, hogyan hangzik élőben kimondva. Ez is egy ok, amiért a 9. szimfónia mestermű, és talán ez a kulcs a sikerhez.

Számomra a 9. szimfónia a magabiztosság jelképe. Nagyon erősen kell hinned, hogy a terméked fantasztikus, ha próba nélkül prezentálod. Vagy ennyire bátor? Mert én nem. Mondhatjuk, hogy amit Beethoven mutat, az vállalkozói készség? Természetesen igen, mert hinned kell abban, hogy a terméked kivételes. Ha nem hiszel benne, hogyan fog az ügyfél? Amikor elkezdesz egy projektet, a hited az, ami segíteni tud. Mert nincs múltad, nincsenek ügyfeleid, csak ötleted és hited.

Végezetül: vállalkozónak lenni egy ugrást jelent az ismeretlenbe. A civilizációban pedig nem a legerősebb, legokosabb vagy leghatalmasabb győz, hanem az, aki alkalmazkodni tud a körülményekhez.

ludwig van beethoven 9. szimfónia 9.symfónia siker úspech