AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
pályázat fejlődés finanszírozás

Mire jó Neked egy pályázat?

A vállalkozásod fejlesztésének nagyon fontos sarokpontja lehet egy pályázat. Sokak fejében a fogalom azzal egyenlő, hogy előre leosztott lapok alapján egyes kiválasztottak pénzt kapnak, azonban a kép ennél sokkal árnyaltabb. Nézzük mi van mögötte a valóságban!

Svédasztal

Egy alapigazságot mindenképp vigyél magaddal: ebben a percben is van olyan pályázat, ami a céljaidhoz illeszkedik. Szinte attól függetlenül, hogy milyen iparágban dolgozol. A kreatív területen aktívak ugyanúgy találhatnak maguknak, mint a mezőgazdaságban dolgozók. Ugyanis települési, regionális, országos, határon átnyúló és Európai Unió által szervezett kiírás egyaránt létezik. Ahogy “komolyodik” a kiírás, úgy nő az elnyerhető összeg, de ez még ne szegje a kedved. Nincs megnyerhetetlen pályázat, viszont nem mindegy, hogy mire akarod költeni!

Kinek a céljai?

Két irányból közelíthetsz: vagy a céljaidhoz keresel pályázatot, vagy megvan a pályázat és a kiíráshoz választasz célt. Mindkettő célravezető lehet, igaz, más típusú tervezést kíván. Ha tudatos, több évre szóló stratégiai tervezés szerint éled a napjaidat, az első verziót ajánljuk. Viszont, ezzel könnyen lehet, hogy kizárod magad számos lehetőségből. Ugyanis a pályázatok kiírási ideje nem feltétlenül azonos a Te ütemterveddel. Érdemesebb egy kívánságlistát vezetned arról, milyen beszerzéseket, fejlesztéseket tervezel. Így a rendelkezésre álló kiírásokat tudod illeszteni a terveidhez anélkül, hogy kimaradnál valamiből. Ahhoz viszont, hogy képben legyél az akutális kiírásokkal, folyamatosan figyelned kell, hol, mi érhető el.

pályázat fejlődés finanszírozás

Megírom és annyi?

A pályázat alapvetően két részre bontható: kell egy jó ötlet és egy jól megírt pályázati anyag. Az ötlet jóságát ahhoz kell mérni, hogy mi a pályázat célja. Fontos, hogy nem elég ahhoz illeszkedni, hogy mi támogatható, hanem ahhoz is kell, hogy milyen fejlesztést akar elérni a kiíró. Ha a cél a határon átnyúló kapcsolatok erősítése, de támogathatóak állattenyésztési célok is, nagyobb eséllyel nyer egy lovastanya, ami folklór programokat szervez, mint egy selyemhernyó-tenyészet. Pedig az állattenyésztési támogatási feltételnek mindkettő megfelel. Azért, hogy nyerj több ilyen apróságnak kell illeszkednie. A költségvetés felosztásának, az önerő nagyságának vagy akár a pályázat szövegében kidomborított gondolatoknak is. Természetesen magad is meg tudod írni, sőt, nyerhetsz is, azonban az esélyed nagyobb, ha valaki a fontos részletekre is felhívja a figyelmedet! 

Pályázatíróként a mi dolgunk, hogy minden egyes apróságot a Te javadra fordítsunk, majd a megvalósítás szakaszában szívesen segítünk a projekt marketingjének és kommunikációjának megvalósításában is!