AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
garázskoncert siker zene gitár

Garázskoncert, mivan?

Ezt az új fogalmat tanulja most a zeneipar. Persze, nehéz elképzelni, ahogyan az Óbudai Danubia Zenekar tagjai bevonulnak egy kis garázsba. Lehet, hogy a filharmonikus zenekar nem költözik a családi SUV helyére, a fogalom akkor is érdekes. Garázskoncert témában nyilatkoznak a könnyűzenei élet A-listás előadói. Végiggondoltuk, hogy egy nehéz helyzet után jöhet-e a garázskönyvelő és a garázskozmetikus is!

Az ötlet

Magyarország a koronavírus elleni védekezésben speciális ország. Más-más elbírálás alá esnek kulturális- és sportesemények, azonban mi nem politikai állásfoglalásra készültünk. Ha eddig a sorig már megutáltál minket, akkor valamit rosszul csinálunk, de a java még csak most jön! Tehát a hatályos rendeletek értelmében 500 főnél többen nem jöhetnek össze egyetlen kulturális rendezvényen sem. Idén nincsen Balaton Sound, Volt vagy Sziget. Mit lehet azonban csinálni? Erre a kérdésre válasz egy új szó: garázskoncert.

Miért érdekes ez?

Nyilván tudod, hogy egy zenész hatalmas fix költséggel dolgozik. Még akkor is, ha “csak” egy név szerepel a plakáton, mint Rúzsa Magdi esetében. Zenészek, technikusok, roadok, sminkesek, menedzser, szervezők, webes, marketinges és még sok társterület kell ahhoz, hogy a sztár csilloghasson. Természetesen senki nem ingyen végzi a maga feladatát. A jegyárak és fellépti díjak sokfelé osztódnak, tehát rendezvények nélkül ma nem életképes az iparág. Gondolhatod, hogy ott vannak még a jogdíjak, viszont ez még az A-listás sztárok esetében sem elégséges a működéshez.

garázskoncert siker zene gitár

Garázs vagy csőd

Erre a helyzetre lett az öszvér megoldás a garázskoncert. 500-nál kevesebben férnek be, így a törvények szellemének megfelel. Lehetőség van találkozni a rajongókkal, a rajongóknak lehetősége van élőben hallgatni a kedvenceket. Gazdaságilag megéri-e? Nehezen hinnénk. Ugyanis szinte lehetetlen, hogy megérje. Bár, a kérdést az ismétlődés gyakorisága nagyban befolyásolja. Fordítsunk rajta még egyet!

Korona miatt zárva

A karantén ideje alatt kevesen jártunk fodrászhoz. Sőt, van, akit egész arcot takaró maszkban nyírtak meg. Ha bekapcsolod a tévét a futballmeccseken hangszórón keresztül örülnek a rajongók (persze felvételről) és szinte minden más lett. Hogyan tehetsz azért, hogy ne kerülj hasonló helyzetbe? Szerintem az elmúlt hónapok már megtanítottak mindenre. De végeztél már elemzést arra nézve, hogy mi történne, ha újabb 10 hétig nem találkozhatnál az ügyfeleiddel? Kibírnád ezt a vállalkozásod? Vagy Te is szomorú arccal várnád a jobb lehetőségeket, mint a zenész szakma? Félre ne érts, nem rajtuk akarok nevetni, eszembe sincsen. Viszont Neked nem pálya, hogy panaszkodj, csak az, hogy túlélj!

Azért, hogy tovább tudj szárnyalni, akár egy garázsból is, szükséged lesz egy marketingesre. Szerencsére éppen tudunk ajánlani egyet. Viszont ha inkább „csak” elmagyaráznád az ügyfeleidnek, hogy miért érdemes Veled maradni minden körülmények között, egy szövegíró lesz a segítségedre!